Jadłospis

Sprawdź menu na cały tydzień

DZISIEJSZY POSIŁEK

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek

17.03.2025

Chleb orkiszowy, masło, szynka z indyka,  

papryka

 

kawa zbożowa

 

Jabłko

I danie: barszcz ukraiński  [wywar (mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), burak czerwony , kapusta kiszona, ziemniaki,  fasola drobna, przyprawy]

 

II danie: Ryż z musem truskawkowym [ryż paraboliczny, truskawki, jogurt naturalny, cukier]

Kompot owocowy

Tosty z szynką i serem [chleb pszenny, szynka drobiowa, ser żółty, ketchup], pomidorki koktajlowe

 

Herbata lipowa

DZISIEJSZY POSIŁEK

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek
Wtorek

18.03.2025

Płatki owsiane [mleko, płatki owsiane] weka pszenna, masło,

serek waniliowy

 

Banan

 

 

I danie: Kalafiorowa z makaronem [wywar warzywny (marchewka, pietruszka, seler), kalafior, makaron pszenny, śmietana, przyprawy]

 

II danie: Nuggetsy z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej [filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, płatki kukurydziane, przyprawy], ziemniaki (masło), [kapusta pekińska, marchewka, jabłko, kukurydza, jogurt naturalny, śmietana]

Kompot [mix owoców, cukier]

Mus marchewkowo-jabłkowy

 

 

Chrupki kukurydziane

DZISIEJSZY POSIŁEK

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek
Środa

19.03.2025

Chleb pszennożytni, masło, schab pieczony, ogórek świeży

 

Kawa zbożowa

 

Marchewka

I danie: Z fasolki szparagowej z ryżem [wywar (marchewka, pietruszka, seler), fasolka szparagowa, ryż biały, śmietana, przyprawy]

 

II danie: makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem  [makaron penne, szpinak, filet z kurczaka, czosnek, przyprawy]]

Kompot [mix owoców, cukier]

 

Rogalik pszenny z marmoladą

 

 

Herbata z cytryną i cukrem

 

DZISIEJSZY POSIŁEK

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek
Czwartek

20.03.2025

Chleb żytni razowy, masło, pasta jajeczna [jajka gotowane, jogurt naturalny, szczypiorek],

 

 

Kakao [mleko, kakao w proszku, cukier

 

Pomarańcza

 

 

I danie:Rosół królewski [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), ziemniak, mix warzyw (kalafior, brokuł, marchewka, groszek zielony), przyprawy]

 

II danie:Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i ogórkiem kiszonym [mięso wieprzowe, jajka mąka pszenna, pomidory, śmietana, przyprawy], kasza jęczmienna [ogórek kiszony]

Kompot [mix owoców, cukier]

Kisiel cytrynowy

 

 

Biszkopty pszenne

DZISIEJSZY POSIŁEK

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek
Piątek

21.03.2025

Chleb pszennożytni, masło, twarożek zrzodkiewką

 

 

Kawa [mleko, kawa zbożowa, cukier]

 

Mandarynka

I danie: Krem pieczarkowy z literkami [pieczarki, wywar warzywny (marchewka, pietruszka, seler), śmietana, makaron pszenny typu literki, przyprawy]

 

II danie: Kotlet rybny z ziemniakami i marchewką duszoną [ryba miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, przyprawy], ziemniaki (masło), [marchewka, masło]

Kompot [mix owoców, cukier]

 

Piernik [mąka pszenna, mleko, cukier, masło, jajka, miód pszczeli, kakao w proszku, przyprawa do piernika, proszek do pieczenia]

 

Herbata z cytryną i sokiem malinowym

 

  • alergeny i produkty powodujące reakcję nietolerancji są wyróżnione w poprzez pogrubienie czcionki