Jadłospis
Sprawdź menu na cały tydzień
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 17.03.2025 | Chleb orkiszowy, masło, szynka z indyka, papryka
kawa zbożowa
Jabłko | I danie: barszcz ukraiński [wywar (mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), burak czerwony , kapusta kiszona, ziemniaki, fasola drobna, przyprawy]
II danie: Ryż z musem truskawkowym [ryż paraboliczny, truskawki, jogurt naturalny, cukier] Kompot owocowy | Tosty z szynką i serem [chleb pszenny, szynka drobiowa, ser żółty, ketchup], pomidorki koktajlowe
Herbata lipowa |
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Wtorek 18.03.2025 | Płatki owsiane [mleko, płatki owsiane] weka pszenna, masło, serek waniliowy
Banan
| I danie: Kalafiorowa z makaronem [wywar warzywny (marchewka, pietruszka, seler), kalafior, makaron pszenny, śmietana, przyprawy]
II danie: Nuggetsy z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej [filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, płatki kukurydziane, przyprawy], ziemniaki (masło), [kapusta pekińska, marchewka, jabłko, kukurydza, jogurt naturalny, śmietana] Kompot [mix owoców, cukier] | Mus marchewkowo-jabłkowy
Chrupki kukurydziane |
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Środa 19.03.2025 | Chleb pszenno–żytni, masło, schab pieczony, ogórek świeży
Kawa zbożowa
Marchewka | I danie: Z fasolki szparagowej z ryżem [wywar (marchewka, pietruszka, seler), fasolka szparagowa, ryż biały, śmietana, przyprawy]
II danie: makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem [makaron penne, szpinak, filet z kurczaka, czosnek, przyprawy]] Kompot [mix owoców, cukier] | Rogalik pszenny z marmoladą
Herbata z cytryną i cukrem
|
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Czwartek 20.03.2025 | Chleb żytni razowy, masło, pasta jajeczna [jajka gotowane, jogurt naturalny, szczypiorek],
Kakao [mleko, kakao w proszku, cukier
Pomarańcza
| I danie:Rosół królewski [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), ziemniak, mix warzyw (kalafior, brokuł, marchewka, groszek zielony), przyprawy]
II danie:Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i ogórkiem kiszonym [mięso wieprzowe, jajka mąka pszenna, pomidory, śmietana, przyprawy], kasza jęczmienna [ogórek kiszony] Kompot [mix owoców, cukier] | Kisiel cytrynowy
Biszkopty pszenne |
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Piątek 21.03.2025 | Chleb pszenno–żytni, masło, twarożek zrzodkiewką
Kawa [mleko, kawa zbożowa, cukier]
Mandarynka | I danie: Krem pieczarkowy z literkami [pieczarki, wywar warzywny (marchewka, pietruszka, seler), śmietana, makaron pszenny typu literki, przyprawy]
II danie: Kotlet rybny z ziemniakami i marchewką duszoną [ryba miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, przyprawy], ziemniaki (masło), [marchewka, masło] Kompot [mix owoców, cukier] | Piernik [mąka pszenna, mleko, cukier, masło, jajka, miód pszczeli, kakao w proszku, przyprawa do piernika, proszek do pieczenia]
Herbata z cytryną i sokiem malinowym
|
- alergeny i produkty powodujące reakcję nietolerancji są wyróżnione w poprzez pogrubienie czcionki