Jadłospis
Sprawdź menu na cały tydzień
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 02.06.2025 | Chleb pszenno–żytni, masło, kurczak gotowany, papryka
Kawa [mleko, kawa zbożowa, cukier]
Marchewka
| I danie: Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą [zakwas na barszcz biały, ziemniaki, kiełbasa, śmietana, mąka pszenna, czosnek, przyprawy] II danie: Naleśniki z serem i musem truskawkowym [mleko, mąka pszenna, twaróg, jajka, cukier, olej roślinny rzepakowy, truskawki świeże] Kompot owocowy | Kanapki z pieczywa słonecznikowego z masłem, sałatą, jajkiem , rzodkiewką Herbata z cytryną i cukrem |
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Wtorek 03.06.2025 | Płatki owsiane z mlekiem [mleko, płatki owsiane], weka pszenna, masło, dżem brzoskwiniowy
Arbuz
| I danie: Jarzynowa z ryżem [wywar (mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), mix warzyw (kalafior, ziemniaki, brukselka, fasolka szparagowa, marchewka), ryż biały, śmietana, przyprawy] II danie: Kotlet z indyka w ziołach prowansalskich z ziemniakami i surówką z selera z miodem [filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej roślinny rzepakowy, zioła prowansalskie], ziemniaki (masło), [seler, marchewka, jabłka, pomarańcza, śmietana, orzechy włoskie, miód pszczeli, przyprawy] Kompot owocowy | Pizzerinki francuskie [ciasto francuskie pszenne, szynka , ser żółty, ketchup]
Herbata zielona
|
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Środa 04.06.2025 | Chleb razowy, masło, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor
Herbata z cytryną i cukrem
Jabłko
| I danie: Zagraj mi muzyczko [wywar warzywny (marchewka, pietruszka, seler), ziemniaki, boczek wieprzowy, cebula, lane kluseczki (jajka, mąka pszenna), przyprawy ziołowe] II danie: Kopytka z masłem i surówką z marchewki [ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka, masło], [marchewka, jabłko, jogurt naturalny, śmietana] Kompot owocowy | Bułka drożdżowa z kruszonką masło, miód pszczeli
Mleko
|
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Czwartek 05.06.2025 | Bułka kukurydziana, masło, humus kanapkowy ze świeżymi ziołami, pomidorem i ogórkiem kiszonym,
Kakao[ mleko, kakao w proszku, cukier]
Gruszka
| I danie: Krupnik na rosole [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), kasza jęczmienna, ziemniaki, przypraw]
II danie: Klopsiki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną i i surówką Colesław [mięso wieprzowe, bułka pszenna, jajka, mąka pszenna, przyprawy], ziemniaki (masło), [kapusta biała, marchewka, cebula, jogurt naturalny, śmietana] | Gofry z bananem [mleko, mąka pszenna, jajka, cukier puder, olej roślinny rzepakowy], plasterki banana
Herbata melisa z gruszką
|
DZISIEJSZY POSIŁEK
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Piątek 06.06.2025
| Chleb orkiszowy masło, makrela w pomidorach szczypiorek
Herbata z cytryną i cukrem
Brzoskwinia | I danie: Krem z dyni z literkami [dynia, wywar warzywny (marchewka, pietruszka, seler), śmietana, makaron pszenny typu literki, przyprawy]
II danie: Placki ziemniaczane [ziemniaki, cebula, mąka pszenna, jajka, przyprawy] Herbata z e świeżą miętą | Kasza manna na gęsto z sokiem malinowym
Ciasteczka zbożowe
|
- alergeny i produkty powodujące reakcję nietolerancji są wyróżnione w poprzez pogrubienie czcionki